gonda

Gonda, maart 2020

Spanning op werkgebied

Dit is mijn eerste blog van het nieuwe jaar! 2020 begon niet zo geweldig voor mij. Ik zat in heel veel spanning vanwege de contractbespreking die eraan zat te komen. Dat zorgde ervoor dat ik heel snel moe werd.

Het hielp niet dat die contractbespreking steeds werd uitgesteld vanwege de cyberaanval op de universiteit (Maastricht University). Ik snap heel goed waarom deze bespreking werd verzet. Ik bedoel, zonder werkende systemen kun je niet veel doen en alle lessen en de onderzoeken waren veel belangrijker dan alle ondersteunende systemen.

Maar er was veel aan de hand wat mijn werk betreft. Veel was niet duidelijk over mijn werksituatie. Toen ik mijn eerste contract kreeg, na mijn werk-fit traject, zijn er fouten gemaakt. Mijn plek was eigenlijk voor mensen met een Indicatie Banenafspraak en die heb ik niet. Ik had deze wel aangevraagd, maar omdat ik al in de WIA zit, werd het afgekeurd. Dus ik was behoorlijk bang dat ik niet op mijn huidige werkplek kon blijven.

Alle regeltjes rond uitkeringen en regelingen zijn behoorlijk ingewikkeld. Daar worstel ik wel mee. Hoe moet iemand nu weten waar je wel of niet recht op hebt? Of welke regelingen er zijn voor welke situatie? Dan vraag ik me af of de bureaucratie niet een beetje aan het doorslaan is, waardoor mensen onnodig aan de zijlijn komen te staan.

Uiteindelijk is er door mijn werkgever besloten dat ik niet de dupe mocht worden van wat er was gebeurd. Hier was ik heel erg blij mee. Ik heb dus een contract gekregen voor een jaar. Het blijft wel bij 12 uur, meer is niet mogelijk. Maar daar ben ik eigenlijk wel blij mee, omdat ik nog worstel met mijn energieniveau. Samen met mijn jobcoach en mijn arbeidsadviseur ga ik een plan opstellen om mezelf verder te ontwikkelen dit jaar. Daarna volgt er een bespreking en dat vind ik best wel spannend.

Contactgegevens

Van Boetzelaerlaan 24 J
3828 NS HOOGLAND
Tel: 085 - 27 34 988
E-mail: ofni.[antispam].@leverpatientenvereniging.nl
KvK: 40535249
Bank: NL 44 INGB 0000 361 038
ANBI: 808313472

Volg ons op

 
 

De NLV is verbonden aan:

 

De NLV is lid van:

easl-classic
 
Logo eurordis
nvh-logo 2
 
logo-world-hepatitis-alliance-small2
ern-ern-rare-liver-logo
 
patientenfederatie-nederland-logo-thumb2

ESPGHAN