Informatie en delen van ervaringen

De Nederlandse Leverpatiënten Vereniging informeert over alle leveraandoeningen en biedt patiëntenondersteuning. Dit doen wij op verschillende manieren:

  • We organiseren op 16 maart 2019 een patiënten-levercongres met informatie en ruimte voor het delen van ervaringen.
  • We bieden voor leden lotgenotencontact per email of telefoon.
  • We beantwoorden vragen over leveraandoeningen op het landelijk bureau
  • We delen informatie via deze website, ons verenigingsblad NLVisie, nieuwsbrief en via Twitter, LinkedIn en Facebook

 

Informatiebijeenkomsten

16 maart 2019: patiënten-levercongres

Voor bijna alle leveraandoeningen, heel zeldzaam of vaker voorkomend, organiseert de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging (NLV) voorlichtingsbijeenkomst in samenwerking met ziekenhuizen. 

Je krijgt informatie over de stand van zaken van de nieuwste onderzoeken, de behandeling en het medicatiebeleid ten aanzien van jouw ziektebeeld. Artsen of andere betrokkenen uit het zorgveld verzorgen de presentaties. Daarnaast organiseren we workshops en lezingen die ziekteoverstijgend zijn, zoals bijvoorbeeld over chronisch ziek zijn en het UWV, de communicatie tussen arts en leverpatiënt of over voeding. Tenslotte is er natuurlijk voldoende gelegenheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Als lid van de NLV kun je deze bijeenkomsten gratis bijwonen. Ben je geen lid, dan vragen wij een financiële bijdrage. Het lidmaatschap van de NLV is niet overdraagbaar.

 

Delen van ervaringen per e-mail of telefoon

Soms is het prettig om eens met een gelijkgestemde te praten. Iemand die, vanuit zijn of haar eigen ervaring, weet hoe het is om met jouw aandoening te leven.

Verschillende vrijwilligers binnen de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging gaan telefonisch of per e-mail met lotgenoten in gesprek. Ben je lid en wil je eens praten met een lotgenoot? Je vindt de  emailadressen op de laatste pagina van de NLVisie. Ontvang je de NLVisie niet, maar wens je wel contact met een lotgenoot, neem dan contact met ons op. 

 

Contactgegevens

Van Boetzelaerlaan 24 J
3828 NS HOOGLAND
Tel: 085 - 27 34 988
E-mail: ofni.[antispam].@leverpatientenvereniging.nl
KvK: 40535249
Bank: NL 44 INGB 0000 361 038

Volg ons op