Bestuur

Het bestuur is eindverantwoordelijk voor de gang van zaken binnen de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging (NLV) en stelt, in nauwe samenwerking met de directeur, het beleid van de vereniging op. Het bestuur legt over de beleidsuitvoering verantwoording af tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering.

Bestuursleden

Bestuur grieta gootjes secretaris

Grieta Grootjes
Voorzitter

Mijn naam is Grieta Gootjes en in 2010 werd ik gediagnosticeerd met PBC. Op dit moment is de PBC redelijk onder controle en daarom kan ik mij met hart en ziel inzetten voor mijn vrijwillgersactiviteiten, zoals voor de NLV.

Mijn man en ik hebben jarenlang een boerenbedrijf gerund. Daarnaast hebben wij ons samen jarenlang ingezet voor de veilige opvang van pleegkinderen. Hierdoor heb ik geleerd dat zaken vaak anders lopen dan jezelf had bedacht. Dat is bij een patiëntenvereniging niet anders.

claire-van-oirsouw

Claire van Oirsouw
Secretaris

Mijn naam is Claire van Oirsouw, (getrouwd, 3 dochters en woonachtig in Zeist). Na mijn rechtenstudie ben ik gaan werken in het bankwezen. Ik heb bij diverse banken verschillende functies bekleed, onder meer als accountmanager en directiesecretaris. Mijn klanten, bij voorkeur maatschappelijk gerelateerd, waren o.a. verenigingen, stichtingen, zorginstellingen, goede doelen en medici. Daarnaast heb ik in het verleden bestuurlijke functies bekleed bij o.a. welzijns-, reclasserings-, en onderwijsinstellingen.

Ik heb een grote affiniteit met de zorg. Mijn passie is om mensen te (ont)zorgen, hen met elkaar te verbinden, belangen te behartigen en oplossingen te zoeken voor vraagstukken die spelen.

In de afgelopen jaren heb ik in mijn directe omgeving ook met het zorgveld van de lever te maken gekregen. Toen heb ik geleerd dat de lever een cruciale rol speelt in je leven. Zo ben ik met de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging in contact gekomen.

Graag wil ik ‘mijn bagage’ inzetten voor de belangenbehartiging van mensen met een leverziekte en samen met andere bestuurders, medewerkers en vrijwilligers bijdragen aan de ontwikkeling en de activiteiten van de vereniging.  Daarbij heb ik een grote belangstelling voor het zorgveld van de lever.

Bestuur hans bernaert penningmeester

Hans Bernaert
Penningmeester

Mijn naam is Hans Bernaert. Ik ben getrouwd, heb drie zonen en sinds kort een prachtige kleindochter. Ik heb een voorliefde voor de financiële wereld. Ik ben in mijn werkzame leven actief geweest bij ABNAMRO. Ik heb daar, met veel plezier tal van functies bekleed in vele verschillende plaatsen in het land, tot het moment dat ik om medische redenen moest stoppen met werken. Nu een aantal jaren verder na een zware operatie, gaat het weer goed met mij. Alleen het arbeidzame leven, dat lukte niet meer. Stilzitten zit niet in mijn aard en daarom ben in 2005 penningmeester geworden van Vereniging Cerebraal. Na de fusie met de CVA-vereniging en de Afasievereniging, heb ik in 2011 deze functie neergelegd. Deze patiëntenvereniging was in grootte vergelijkbaar met de NLV.

De NLV is een financieel gezonde vereniging, maar er moet wel degelijk goed naar de kosten en inkomsten worden gekeken. Dat is een kolfje naar mijn hand. Ik vind het dan ook een uitdaging om de kosten van de organisatie zo laag mogelijk te houden en de baten te maximaliseren. Want hoe meer geld we kunnen gebruiken voor activiteiten voor onze leden, hoe beter.

Ik heb zelf geen directe verwantschap met een leverziekte, maar ik kan u zeggen: ik leer snel bij.

foto-gerda-degenhart

Gerda Degenhart
Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Gerda Degenhart  (dochter en een zoon, 3 kleinkinderen en 1 op komst en woonachtig in Zaandam). In het dagelijkse leven ben ik ambtenaar en werk voor het gebiedsteam van de Gemeente Amsterdam-Zuid. Hier houd ik mij bezig met het behandelen van subsidieaanvragen van bewoners voor eenmalige activiteiten die de buurt ten goede komen. Ik heb ervaring met hoe de overheid beleidsmatig met subsidieaanvragen van onder meer projecten omgaat.

Naast mijn gevarieerde en interessante werk kijk ik uit naar een goede invulling van de periode, als ik over anderhalf jaar met pensioen ga. In aanloop daarop wil ik mij nu al inzetten als bestuurslid voor de NLV.

De keuze voor de NLV is een zeer bewuste. De NLV betekent voor mij veel. Ik heb hier op een cruciaal moment veel steun en goed advies gekregen. In 2015 ben ik ziek geworden en kreeg de diagnose Levercirrose en PSC. Heftig, maar je hebt ermee te dealen. Er speelde een aantal zaken die een grote impact op mijn leven hadden. Vooral het gevoel dat er iets niet klopte. Intussen was ik lid geworden van de NLV en na mijn verhaal verteld te hebben, werd mij geadviseerd op zijn minst een second opinion aan te vragen. Dat heb ik gedaan en ik ben nog steeds heel dankbaar voor dat advies. Het bleek dat er een foute diagnose was gesteld. Ik kwam er met een milde leverfibrose vanaf. Ook dan staat de wereld weer op zijn kop. Ik ben mij gaan verdiepen in de lever en wat gezonde voeding kan betekenen.

De komende jaren wil ik mij voor de NLV inzetten, daar waar het nodig is. Zo wil ik graag mijn bijdrage leveren.