Collectieve belangenbehartiging

De Nederlandse Leverpatiënten Vereniging (NLV) behartigt de collectieve belangen van haar leden. De vereniging is een belangrijke partij in het zorgveld. Dankzij alle kennis die wij in huis hebben, zijn er meer dan genoeg ideeën hoe de zorg verder verbeterd kan worden voor patiënten met een leverziekte. Alleen, of binnen diverse nationale en internationale samenwerkingsverbanden, vraagt de NLV aandacht voor goede zorg voor leverpatiënten.

Groep mensen

Deze kennis wordt aangewend om invloed uit te oefenen op het beleid van zorgverzekeraars, zorgaanbieders, overheid en de farmaceutische industrie. De resultaten van deze belangenbehartiging worden gedeeld met de leden. Als patiënt verlang je goede en betrouwbare informatie over deze rol van de vereniging.

Nationale samenwerking:

• Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (PSC)
  • de Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patienten (hepatitis)
  • de HIV-vereniging Nederland (hepatitis)
  • Correlation (verslavingszorg en hepatitis)
  • Diabetesvereniging (leververvetting/NAFLD)
  • Ieder (IN): behartigt de belangen van gehandicapten en chronisch zieken en de collectieve belangen *
  • PGO support
  • Nederlandse Vereniging van Hepatologie (MLD-artsen/hepatologen, levertransplantatieartsen, wetenschappers op het gebied van zorg en wetenschappelijk onderzoek).

Internationale samenwerking:

• ELPA (European Liver Patients Association)*
  • EURORDIS ( Internationale koepel voor organisaties met zeldzame ziekten)*
  • WHA (World Hepatitis Alliance)*
  • EASL (European Association for the Study of the Liver)

*aangesloten als lidorganisatie

Voor vragen over belangenbehartiging kunt u contact opnemen met José Willemse.