Voor en door mensen met een leverziekte

Over ons

De Nederlandse Leverpatiënten Vereniging is een actieve patiëntenorganisatie, landelijk gericht, voor een grote diversiteit aan leveraandoeningen. De Nederlandse Leverpatiënten Vereniging is er voor iedereen die met een leveraandoening te maken krijgt: patiënten zelf, hun familieleden, zorgverleners, en andere betrokkenen. We informeren, ondersteunen en behartigen de belangen van leverpatiënten.

Voor en door leverpatiënten

De Nederlandse Leverpatiënten Vereniging is een vereniging voor en dóór leden. Kennis en ervaringen van patiënten zijn cruciaal voor beleidsontwikkeling, onze dienstverlening en inbreng in het zorgtraject. Dus: doe mee en word lid! Het bestuur en de ruim 40 vrijwilligers worden in hun werkzaamheden ondersteund door medewerkers van het landelijk bureau in Hoogland. De Medische Adviesraad adviseert en ondersteunt de vereniging bij de uitvoering van de werkzaamheden. Eens per jaar vindt in april de Algemene Ledenvergadering plaats.

Per ziektebeeld zijn werkgroepen of contactpersonen actief, veelal bestaande uit patiënten of familieleden. Zij helpen mee bij het organiseren van informatie- en lotgenotenbijeenkomsten, verzamelen nieuws en zijn aanspreekbaar voor lotgenoten. Onder ziektebeeldinformatie vind je meer informatie over de werkgroep of contactpersoon.

Financiering

De Nederlandse Leverpatiënten Vereniging is voor haar financiering afhankelijk van subsidie van VWS, projectfinanciering, de contributiebijdrage van leden en donateurs en sponsoren.

Contactgegevens

Van Boetzelaerlaan 24 J
3828 NS HOOGLAND
Tel: 085 - 27 34 988
E-mail: ofni.[antispam].@leverpatientenvereniging.nl
KvK: 40535249
Bank: NL 44 INGB 0000 361 038

Volg ons op