Word donateur

De Nederlandse Leverpatiënten Vereniging (NLV) is voor haar financiering onder andere afhankelijk van giften en donaties. De NLV zet zich bijvoorbeeld in voor minder belastende diagnose- en monitoringstechnieken, een leverregistratie vanuit patiëntenperspectief en een verbetering van de behandelrichtlijnen.

Draagt u leverpatiënten een warm hart toe? Word dan donateur van de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging!

Belastingvrij schenken

Wist je dat het mogelijk is om de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging meer te schenken, zonder dat dit je meer geld kost? De Nederlandse Leverpatiënten Vereniging wordt door de Belasting erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Als je ons vijf jaar steunt met een vast bedrag, is je gift volledig aftrekbaar. Dat noemen we een periodieke schenking. Een periodieke schenking is aftrekbaar van de eerste tot de laatste euro.

De hoogte van de gift bepaalt je zelf. Hoe hoger de schenking, hoe hoger het bedrag dat je van je belastbaar inkomen mag aftrekken. Enige voorwaarde is dat je de schenking aan de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging voor minimaal vijf jaar schriftelijk vastlegt. Dit kan middels een modelovereenkomst van de Belastingdienst. Deze vul je in en stuur je vervolgens in tweevoud naar de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging. Na het invullen van de rest van het formulier, sturen we een overeenkomst weer terug. Deze bewaar je goed in je administratie. Meer informatie over periodiek schenken kunt u opvragen bij uw fiscalist of vinden op de website van de Belastingdienst.

Terug naar boven

Erfenissen en legaten

werk-en-studie-notaris-handen-tekenen-vulpen-laptop-liggend

Heel wat mensen denken vaak al jaren na over hun nalatenschap, maar zijn er nog niet aan toe gekomen om daadwerkelijk een testament te laten opstellen. Met een testament bepaal je wat er straks gebeurt met je erfenis. In het testament is het mogelijk om een goed doel op te nemen.

Overweeg je om de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging geld na te laten? Mensen met een chronische leverziekte zijn je er dankbaar voor. Je nalatenschap betekent voor ons extra financiële ondersteuning waarmee we onze activiteiten nog beter kunnen uitvoeren.

Kies je ervoor om de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging in je testament te begunstigen, dan komt het gehele bedrag ten goede aan onze activiteiten. Je nalatenschap aan de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging is namelijk vrij van erfbelasting, omdat we door de Belasting worden erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Een vraag over nalaten?
Als het gaat om je erfenis, gaat het om je dierbaren en bezittingen. Beiden liggen je na aan het hart. Natuurlijk beslis je weloverwogen wat je met je erfenis gaat doen. Wij willen je graag helpen met deze belangrijke beslissing. Je kunt hiervoor contact opnemen via ofni.[antispam].@leverpatientenvereniging.nl.

Deel dit artikel:

Ik word donateur en steun de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging!

Met mijn aanmelding als donateur geef ik de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging een doorlopende machtiging af tot het incasseren van de bijdrage van mijn bankrekening. Een afgeschreven bedrag kan ik desgewenst binnen 8 weken laten terugboeken. Het incassanten-ID van de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging is: NL14ZZZ405352490000 (dit is niet ons bankrekeningnummer). Tevens verklaar ik akkoord te gaan met de privacyverklaring d.d. 28 november 2017.


Mijn gegevens

 Beveiligingscode Beveiligingscode

Contactgegevens

Van Boetzelaerlaan 24 J
3828 NS HOOGLAND
Tel: 085 - 27 34 988
E-mail: ofni.[antispam].@leverpatientenvereniging.nl
KvK: 40535249
Bank: NL 44 INGB 0000 361 038
ANBI: 808313472

Volg ons op

 
 

De NLV is verbonden aan:

 

De NLV is lid van:

easl-classic
 
Logo eurordis
nvh-logo 2
 
logo-world-hepatitis-alliance-small2
ern-ern-rare-liver-logo
 
patientenfederatie-nederland-logo-thumb2

ESPGHAN