Maak kennis met onze bloggers!

Rowna

Rowna profiel

Mijn naam is Rowna en ik ben 23 jaar oud. Voordat ik drie jaar geleden werd gediagnosticeerd met AIH en Levercirrose, was ik een zeer fanatieke paardensporter en volgde ik een opleiding bedrijfskunde. Mijn leven is behoorlijk op zijn kop komen te staan na de diagnose. Zo wacht ik nu al drie jaar op een nieuwe lever, ga ik niet meer naar school en is ook werken voor nu geen optie. Toch heeft mijn ziekte niet alleen negatieve gevolgen voor mij gehad. Ik heb mijn hele leuke vriend er mede door ontmoet, ik ben er een stuk wijzer van geworden en ik geniet veel meer van de kleine dingen in het leven. Het lijkt me erg leuk om de leden van de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging een kijkje te geven in mijn leven.

Ellen

Ellen Baer

Mijn naam is Ellen, ik ben 28 jaar oud en geef les aan groep 3 in het speciaal basisonderwijs. In 2010 werd ik gediagnosticeerd met AIH en in 2015 kwam de diagnose PSC erbij. Omdat het moeilijk is om een effectieve behandeling voor de AIH & PSC te vinden in combinatie met mijn kinderwens, ben ik van het streekziekenhuis in mijn woonplaats doorverwezen naar het AMC. In mijn vrije tijd lees en zing ik graag, ik geniet van creatief bezig zijn, van series of films kijken met een van mijn katten op schoot en ik ga elke zondagavond stijldansen met mijn man Niek. Vanaf januari 2017 zal ik elke maand een stukje schrijven voor de Leverpatiëntenvereniging.

Sophia

Ik ben Sophia en ben 21 jaar. Ik studeer psychologie en heb Primaire Scleroserende Cholangitis (PSC) en Colitis Ulcerosa (CU). Je zal hier maandelijks een blog van mij vinden, waarin ik jou als lezer vertel over mijn ervaringen. Ik hoop je met mijn avonturen te kunnen inspireren, op te kunnen vrolijken of herkenning te kunnen creëren. De basis van onze (eenzijdige) kennismaking is nu gelegd, maar je zal met het lezen van de blogs nog veel meer te weten komen over mij! En wie weet, zal ik jou als lezer ook ooit leren kennen.

Saskia

Saskia van Bergen

Mijn naam is Saskia, ik ben 24 jaar en woon in het mooie Doetinchem. Ik heb al een studie afgerond, maar ben momenteel bezig met een deeltijdstudie PABO. Tijdens mijn studie, maar ook in het dagelijks leven ervaar ik veel hobbels en obstakels vanwege het feit dat ik auto immuun hepatitis (AIH) heb. De definitieve diagnose heb ik in januari 2012 gehad naar aanleiding van een punctie, maar waarschijnlijk speelde het al een poosje.  Een tijd geleden zag ik via Facebook een oproep voorbijkomen met de vraag naar bloggers. Na enige twijfel dacht ik: waarom ook niet?!

Marije

Marije de boer

Mijn naam is Marije en 32 lentes jong en trotse moeder van een prachtige dochter van anderhalf jaar. We wonen met ons drietjes in de gezellige studentenstad Groningen, waar ik werk bij een reisorganisatie. Sinds augustus leef ik met de diagnose Auto Immuun Hepatitis en dit heeft behoorlijk impact op ons kersvers gezinnetje. Toch blijven we positief, ook al gaat dit met vallen en opstaan. Ik hoop met mijn blog posts inzicht te geven in de ziekte en een herkenning te zijn voor anderen met hopelijk vaak een positieve inslag!