Zorgpad Hepatitis B en C volledig vanuit patiëntenperspectief

Geplaatst op 05-03-2017  -  Categorie: Hepatitis  -  Auteur:

In het kader van het landelijk programma BIBHEP (Bewustwording, Identificatie en Behandeling van HEPatitis B en C heeft de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging (NLV) een zorgpad vanuit patiëntenperspectief ontwikkeld.

Dit zorgpad is met name een handvat voor de patiënt met een (mogelijke) gediagnosticeerde hepatitis B of C. Voor zorgverleners maakt het inzichtelijk aan welke informatie patiënten behoefte hebben. Het zorgpad doorloopt aan de hand van de patiënt het traject in de zorg. Voor elke fase in het traject zijn vragen opgesteld die door de patiënt gesteld kunnen worden. Naast transparantie in de zorg, hoopt de NLV dat hiermee ook misverstanden worden weggenomen.

Het zorgpad Hepatitis B en C is ontwikkeld op basis van de kwaliteitscriteria uit het project Goud in Handen Plus, die volledig vanuit patiëntenperspectief zijn ontwikkeld. Daarnaast is gekeken naar bestaande zorgpaden in ziekenhuizen én is de mening gevraagd van mensen met hepatitis B en C over hoe de zorg er volgens hen uit moest komen te zien.

Dit zorgpad is pas af als het feitelijk niet meer nodig is. In andere woorden, als zowel hepatitis B als hepatitis C volledig geëlimineerd zijn. In de huidige situatie is dat voor hepatitis C in de nabije toekomst mogelijk en voor hepatitis B wordt daar hard aan gewerkt.

Het staat iedereen vrij om dit zorgpad te publiceren en te gebruiken. Mochten er adviezen of opmerkingen zijn, dan vernemen wij dat graag.

Download HIER het zorgpad Hepatitis B en C vanuit patiëntenperspectief.


Deel dit artikel:

Contactgegevens

Van Boetzelaerlaan 24 J
3828 NS HOOGLAND
Tel: 085 - 27 34 988
E-mail: ofni.[antispam].@leverpatientenvereniging.nl
KvK: 40535249
Bank: NL 44 INGB 0000 361 038

ANBI: 820220619

Volg ons op

Nederlandse Leverpatiënten Vereniging is lid van: