Huisartsenbrochure AIH beschikbaar

Geplaatst op 06-09-2016  -  Categorie: AIH

Auto-immuun hepatitis (AIH) is een weinig voorkomende chronische progressieve leverontsteking. Tijdige onderkenning is essentieel omdat snelle behandeling de morbiditeit en de mortaliteit aanmerkelijk kan verminderen. AIH leidt onbehandeld veelal tot levercirrose en leverfalen en is in Nederland verantwoordelijk voor 3% van de levertransplantaties. Vaak hebben patiënten last van enorme vermoeidheid, pijn in de rechter bovenbuik, gewrichtsklachten en klachten van algemene malaise. Soms hebben ze ook koorts en griepverschijnselen.

De brochure ‘Informatie voor de huisarts over auto-immuun hepatitis' is ontwikkeld in het kader van een projectsubsidie van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars en geeft de huisarts praktische handvatten voor de huisartsgeneeskundige behandeling en begeleiding van patiënten met AIH en hun naasten.
De brochure kwam tot stand door een samenwerking van de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging (NLV) de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntorganisaties (VSOP) en het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).
Patiënten met AIH kunnen HIER alle benodigde documenten voor hun huisarts vinden.


Deel dit artikel:

Contactgegevens

Van Boetzelaerlaan 24 J
3828 NS HOOGLAND
Tel: 085 - 27 34 988
E-mail: ofni.[antispam].@leverpatientenvereniging.nl
KvK: 40535249
Bank: NL 44 INGB 0000 361 038

ANBI: 820220619

Volg ons op

Nederlandse Leverpatiënten Vereniging is lid van: