Hepatitis C: Gewrichtspijnen

Een leverziekte kan op verschillende manieren invloed hebben op je lichaam. Wat veel mensen niet weten, is dat hepatitis C ook gewrichtspijnen kan veroorzaken. Dankzij het inzicht van een bekwame reumatoloog ontdekte Hans dat hij hepatitis C had.

Alerte reumatoloog

‘Toen ik naar mijn huisarts stapte omdat ik zo’n last had van mijn handen en polsen, werd ik doorgestuurd naar een reumatoloog. Nadat ik mijn verhaal aan hem had verteld, wilde hij mijn bloedwaarden controleren. Dit vond ik niet vreemd, dus ik liet weer bloed afnemen. Mijn leverwaarden werden ook meteen gecontroleerd deze waren ronduit verontrustend.’ Hans is toen met spoed doorgestuurd voor verder onderzoek bij de leverarts. Uiteindelijk bleek dat hij hepatitis C had.

 

Genezen

Hans had al langere tijd last van gewrichtspijn. Pas toen hij bij het aankleden zijn arm niet meer omhoog kreeg, stapte hij naar de huisarts. ‘Ik vind het heel erg opmerkelijk dat mijn ziekte zo veel invloed heeft gehad op mijn gewrichten. Ik dacht dat de pijn een gevolg was van het fysieke werk dat ik deed in de fruitteelt. Ik was altijd aan het tillen, snoeien en met scharen in de weer.’ Na zijn genezing, merkte Hans pas hoeveel impact hepatitis C heeft gehad op zijn gewrichten. Zijn gewrichtspijnen zijn nu sterk afgenomen en hij voelt zich heel erg goed. 

Hans

Contactgegevens

Van Boetzelaerlaan 24 J
3828 NS HOOGLAND
Tel: 085 - 27 34 988
E-mail: ofni.[antispam].@leverpatientenvereniging.nl
KvK: 40535249
Bank: NL 44 INGB 0000 361 038
ANBI: 808313472

Volg ons op

 
 

De NLV is verbonden aan:

 

De NLV is lid van:

easl-classic
 
Logo eurordis
nvh-logo 2
 
logo-world-hepatitis-alliance-small2
ern-ern-rare-liver-logo
 
patientenfederatie-nederland-logo-thumb2

ESPGHAN