Nieuwtje!

Een nieuwe blog liet even op zich wachten, maar dit heeft een fantastische reden. Sinds elf weken ben ik in verwachting van ons tweede kindje! Ik ben heel blij, maar vind het ook reuze spannend.

Bij de eerste zwangerschap had ik nog geen AIH en was alles nieuw, onbevangen en bijzonder. Nu, met AIH, maakt het de zwangerschap al heel anders. Allereerst hebben we uiteraard goed nagedacht of we voor een tweede kindje moesten gaan. Wat heeft een zwangerschap met AIH voor gevolgen voor het kindje en mijzelf? En natuurlijk het medicatiegebruik, wat heeft dit voor invloed op het kindje? Mijn arts gaf herhaaldelijk aan dat een tweede zwangerschap zeker mogelijk was. Ook hebben lotgenoten met AIH kinderen gekregen en dat gaf ons meer vertrouwen.
Toen ik eenmaal zwanger was, kwam er toch een zekere angst opzetten. Stel dat mijn kindje wel gevolgen ondervindt van mijn AIH? In de eerste weken maakte ik mij best zorgen. De verloskundige stelde mij echter gerust en ook mijn behandelend arts gaf aan dat het echt kon. Met extra echo’s, controles bij de gynaecoloog en extra bloedcontroles heb ik er weer vertrouwen in en hopen wij op een gezond klein wondertje.

Dat Lieke maar een grote trotse zus mag worden ♥️!

mensen-zwanger-buiten-anoniem-liggend
Marije de boer

Marije

20 november 2017

Deel dit artikel:

Contactgegevens

Van Boetzelaerlaan 24 J
3828 NS HOOGLAND
Tel: 085 - 27 34 988
E-mail: ofni.[antispam].@leverpatientenvereniging.nl
KvK: 40535249
Bank: NL 44 INGB 0000 361 038

ANBI: 820220619

Volg ons op

Nederlandse Leverpatiënten Vereniging is lid van: