Dag Prednison!

De zon schijnt

Op deze prachtige zonnige dag is het tijd voor prachtig nieuws. Vandaag weer de eerste afspraak met de MDL arts gehad sinds december en mijn waarden zijn nog steeds stabiel! Yes!

Dag Prednison

10 februari jl. ben ik gestopt met de Prednison en daarna was het spannend of de leverontsteking weer zou opvlammen. Je hoort zulke uiteenlopende verhalen bij deze ziekte. Ik ben erg blij dat het op dit moment goed is. De arts vertelde dat er een kleine kans is dat het weer opvlamt, gezien het aantal weken dat het nu stabiel is. Uiteraard moet ik nog steeds Azathioprine slikken om het immuun systeem onder controle te houden, maar gelukkig heb ik daar geen bijwerkingen van.

 

'Rot' medicijn

Terugkijkend op de afgelopen 7 maanden kan ik wel stellen dat Prednison zowel fysiek als mentaal ontzettend veel met me heeft gedaan. Heel fijn dat de ontsteking volledig geremd is, maar het heeft veel gevraagd van mijn lichaam en mentale toestand. Wat dat betreft, is het echt een rotmedicijn.

 

Voorjaar

Steeds meer begin ik mezelf weer te voelen. Ik voel me steeds wat fitter en gelukkig is mijn gezicht ook weer aan het afslanken. Kortom we gaan verder met het leven, ondanks de onvoorspelbaarheid. Ik probeer om AIH een plek op de achtergrond te geven in plaats van op de voorgrond. Laat het voorjaar en de zomer maar komen! Ik ga intens genieten van alle lieve mensen om me heen, de leuke dingen die komen gaan en heerlijk weer natuurlijk :)

Groetjes! 

Marije de boer

Marije

4 april 2017

Deel dit artikel:

Contactgegevens

Van Boetzelaerlaan 24 J
3828 NS HOOGLAND
Tel: 085 - 27 34 988
E-mail: ofni.[antispam].@leverpatientenvereniging.nl
KvK: 40535249
Bank: NL 44 INGB 0000 361 038
ANBI: 808313472

Volg ons op

 
 

De NLV is verbonden aan:

 

De NLV is lid van:

easl-classic
 
Logo eurordis
nvh-logo 2
 
logo-world-hepatitis-alliance-small2
ern-ern-rare-liver-logo
 
patientenfederatie-nederland-logo-thumb2

ESPGHAN